Дуже ніжний і смачний десерт, можна сміливо назвати його тортом. Він поєднує в собі контрастні смаки та шари: основа з шоколадного бісквітного коржа, середина з сирково-сметанного шару, а верхній шар – з кислуватої вишні та желе. Замість вишні можна використовувати будь-які інші ягоди або фрукти.
Інгредієнти:
Корж: форма 23.5 см
- 4 яйця
- 100 г цукру
- 2 ч. л. ванільного цукру
- 80 г борошна
- 40 г какао
- 2 ч. л. розпушувача
Начинка:
- 400 г сиру
- 400 г сметани
- 120 г цукру
- 20 г желатину
- 1 ч. л. ванільного цукру
Сироп:
- окріп – 180 мл
- цукор – 100 г
- вишня заморожена – 500 г
Додатково:
- желе для торта – 1 пакетик
Приготування:
- Підготуємо заморожену вишню.
- Змішуємо цукор в окропі до повного розчинення цукру.
- Заливаємо гарячим сиропом заморожену вишню і залишаємо так повністю розморозити, можна це зробити напередодні.
- Поки розморожується вишня, займемося приготуванням коржа. Борошно змішуємо з какао і розпушувачем.
- У глибоку ємність вбиваємо яйця кімнатної температури, додаємо щіпку солі, цукор і ванільний цукор. Збиваємо міксером близько 5 хвилин до світлої пишної маси.
- Просіюючи, підсипаємо суху суміш до яєчної, акуратно вимішуючи. Тісто виходить рідким, легко стікає з лопатки.
- Виливаємо тісто в роз’ємну форму, попередньо вистеливши дно форми пекарським папером ( діаметр моєї форми 23 см ).
/Випікаємо 20-30 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці “до сухого сірника”. - Поки випікається корж, приготуємо сирну начинку.
- Желатин замочимо в воді і залишимо набухати на час, вказаний в інструкції. Підігріваємо, але не доводимо до кипіння. Остуджуємо.
- В окрему ємність додаємо сир ( у мене кремоподібний ), вливаємо сметану, всипаємо цукор і ванільний цукор.
- Збиваємо міксером або погружним блендером в залежності від виду сиру до повної однорідності і гладкості.
- Вливаємо остиглий желатин до сирної маси тоненькою цівкою і добре перемішуємо.
- Готовий бісквітний корж перевертаємо порами вгору.
- Просочуємо бісквіт вишневим сиропом.
- Виливаємо всю сирну масу, розрівнюємо і даємо застигти в холодильник близько 1-2 годин.
- “Желе для торта” розвести за інструкцією на упаковці. Розводимо вишневим сиропом, який вийшов при розморожуванні вишні навпіл з водою, щоб надати відтінок.
- Якщо ви використовуєте звичайне желе, то розводите просто водою – там і так багато цукру.
- Вишню рівними колами викладаємо поверх застиглої сирної маси.
- Ставимо в холодильник до повного застигання желе приблизно на 1 годину.
- Для кращого відставання пирога від роз’ємної форми, проведіть ножем по краях і розстебніть форму. Перекладіть пиріг на тарілку.