Зефірка

“Зберігаємо свіжість: овочевий салат на зиму без стерилізації, смаження та оцту”

Зараз “самий розгар” сезону заготовок на зиму і я хочу поділитися з Вами ще одним смачним рецептом яскравої, корисної і неймовірно смачної закуски з овочів. Зберігайте собі рецепт, щоб не загубити!

Інгредієнти:

При збільшенні пропорцій всі інгредієнти подвоюємо, але все одно вперше дивіться і якщо Вам мало солі та якихось спецій чи навпаки, то тут контролюйте під свій смак.

  • 0.500 г баклажан
  • 0.500 г помідор
  • 0.500 грам перцю солодкого
  • 0.300 г морква
  • 0.300 грам цибуля
  • 1 стручок маленького гострого перцю
  • половина лимона
  • 1 головка часнику
  • зелень петрушки

Для заправки:

  • 0,150 мл. соняшникової олії
  • 3 столові ложки рідкого соєвого соусу
  • 2 столові ложки устричного соєвого соусу
  • 2 столові ложки меду
  • 12 спецій 1 чайна ложка
  • сіль 1 чайна ложка
  • перець чорний мелений за смаком
  • половина лимона

Ароматний, корисний овочевий салат на зиму без стерилізації, смаження та оцту: все як свіже, з'їдаємо, навіть заправки не залишається

Приготування:

Вона виходить, ніби Ви її щойно приготували, дуже смачна, кожен овоч на своєму місці і не розвалюються.

І що найцікавіше не треба нічого стерилізувати, смажити та робимо її без оцту. Ми готуватимемо в духовці 1 годину.

  1. Нам знадобляться майже всі овочі з нашого городу, але якщо у Вас немає городу, не біда, зараз сезон овочів і на ринку можна купити дуже дешево.
    Приготуємо про запас і будемо насолоджуватися взимку, не в сезон овочів, смачною закускою.
  2. Наріжемо красиво брусочками, шматочками, кружальцями, щоб виглядало апетитно.Ароматний, корисний овочевий салат на зиму без стерилізації, смаження та оцту: все як свіже, з'їдаємо, навіть заправки не залишається
  3. Далі робимо нашу заправку для овочів:
  4. Візьмемо зручну чашку і додамо соняшникову олію 0.150 мл., рідкий соєвий соус 3 столові ложки, устричний соєвий соус 2 столові ложки, мед 2 столові ложки, 12 спецій 1 чайна ложка, сіль 1 чайна ложка.Ароматний, корисний овочевий салат на зиму без стерилізації, смаження та оцту: все як свіже, з'їдаємо, навіть заправки не залишається
  5. Потім додамо половину соку лимона. Все добре перемішаємо.Ароматний, корисний овочевий салат на зиму без стерилізації, смаження та оцту: все як свіже, з'їдаємо, навіть заправки не залишається
    Я ще додаю для гостроти смаку гострий перець, але це лише за бажання.
  6. Заправку виливаємо до наших овочів.Ароматний, корисний овочевий салат на зиму без стерилізації, смаження та оцту: все як свіже, з'їдаємо, навіть заправки не залишається
  7. Акуратно перемішаємо та викладаємо на деко. А посередині покладемо цілу голівку часнику.
  8. Ставимо в розігріту духовку на 240 градусів на 1 годину.
  9. Подивляємось і періодично помішуємо.
  10. Подивіться, всі овочі красиві та не розвалисті.
  11. Коли приготується, дістанемо часник і витягнемо запечені зубчики, роздавимо їх.
  12. У приготовані банки, я беру 0.750 г, поріжемо зелень петрушки і викладемо на дно банки, і додамо також по 2 зубчики часнику. Печений часник дуже смачний та ароматний.
  13. Залишки часнику викладіть до овочів і перемішайте.
  14. Викладаємо нашу овочеву закуску відразу гарячою у стерилізовані банки, закриваємо кришками і прибираємо в тепле місце під ковдру на 10 годин.
  15. Потім прибираємо у прохолодне місце.

Взимку такий овочевий салат буде неймовірно смачним, можна і з м’ясом, і з картоплею чи з будь-яким Вашим улюбленим гарніром – просто шикарно і до того ж корисно.