Зефірка

Пряні огірочки “Пікулі” на зиму: рецепт одного з найкращих маринованих закусочних огірків

Коли врожай огірочків ще і досі тішить, я знаю куди їх “прилаштувати”! Один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків на зиму, ще їх називають фаст-фудними.

Хто просив рецептик на меншу кількість інгредієнтів, щоб зробити на пробу – тримайте! Якщо ви не пробували – раджу обов’язково спробувати, впевнена, що такі огірки приємно здивують вас своїм смаком. Огірки виходять пряними та мають насичений кисло-солодкий смак. І виглядають оригінально, такі жовті овочі прикрасять будь-який бутерброд чи салат.

Інгредієнти:

  • огірки 1 кг
  • ріпчаста цибуля 250 г
  • сіль 3 ст. л.
  • цукор 300 г
  • куркума 1/2 ч. л.
  • гірчиця в зернах 2 ст. л.
  • яблучний оцет 6% 400 мл
  • перець горошком 1/2 ч. л.
  • перець запашний 10 шт

Приготування:

  1. Огірки добре мию і нарізаю кружальцями, завтовшки 3-5 мм.Пряні огірочки "Пікулі" на зиму: один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків, це наша улюблена і постійна заготовка
  2. Розмір огірків немає значення, які вам більше подобаються – ті й беріть.
  3. Цибулю очищаю від лушпиння і нарізаю півкільцями.
  4. У глибоку миску кладу всі порізані огірки, цибулю півкільцями та додаю сіль.Пряні огірочки "Пікулі" на зиму: один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків, це наша улюблена і постійна заготовка
  5. Перемішую, накриваю тарілкою і ставлю зверху банку з водою як вантаж.Пряні огірочки "Пікулі" на зиму: один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків, це наша улюблена і постійна заготовка
  6. І надсилаю всю цю конструкцію в холодильник на 4-5 годин.
  7. Після закінчення часу відкидаю просолені огірки на друшляк і добре промиваю від солі під проточною водою.Пряні огірочки "Пікулі" на зиму: один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків, це наша улюблена і постійна заготовка
  8. Даю воді повністю стекти. Поки огірки стікають готую маринад.
  9. У каструлю вливаю яблучний оцет, всипаю цукор, куркуму, зерна гірчиці, чорний та запашні перці.Пряні огірочки "Пікулі" на зиму: один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків, це наша улюблена і постійна заготовка
  10. Ставлю на вогонь і доводжу до кипіння, постійно помішуючи, щоб весь цукор розчинився.
  11. У киплячий маринад викладаю огірки, що стекли, перемішую і доводжу до кипіння.Пряні огірочки "Пікулі" на зиму: один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків, це наша улюблена і постійна заготовка
  12. Варю 1 хвилину до зміни кольору огірків.
  13. Розкладаю огірки, що киплять, по заздалегідь стерилізованих банках, заливаю розсолом до самого верху і закручую прокип’яченими кришками.Пряні огірочки "Пікулі" на зиму: один із найкращих рецептів маринованих, закусочних огірків, це наша улюблена і постійна заготовка
  14. Перевертаю на кришку, загортаю ковдрою та залишаю до повного остигання.
  15. Потім забираю в прохолодне місце і чекаю на зиму. Такі огірочки “Пікулі” можна зберігати і за кімнатної температури.