Зефірка

Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом “Морозиво”: рецепт, який вразить всіх

Іноді трапляється, що потрібно спекти торт, а духовки немає, або не хочеться возитися з розкачуванням тіста. Тоді на допомогу прийде рецепт торта на сковороді. Ніжні шоколадні коржі та легкий повітряний крем “Морозиво”, ось секрет смаку цього шоколадного торта. Смак просто незабутній, обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

Для тіста:

  • яйце 3 шт.
  • молоко 150 мл
  • цукор 3 ст. л.
  • розпушувач тіста 1 ч. л.
  • какао порошок 2 ст. л.
  • борошно 120 г.
  • масло вершкове 40 г.

Для крему:

  • молоко 400 мл
  • яйце 2 шт.
  • борошно 2 ст. л.
  • масло вершкове 100 г.
  • шоколад темний 100 г
  • цукор 3 ст. л

Приготування:

  1. Спочатку нам потрібно підготувати все необхідне.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  2. Для крему в сотейник розбити яйця, всипати цукор.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  3. Перемішати до об’єднання білка та жовтка, збивати не потрібно. Всипати борошно.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  4. Змішати, щоб не було грудочок. Ввести молоко невеликими порціями.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  5. Масу, що вийшла, поставити на плиту, встановивши середнє нагрівання. Постійно помішуючи силіконовою лопаткою, приділяючи особливу увагу дну та стінкам посуду.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  6. Якоїсь миті крем почне швидко густіти, тоді нагрівання знизити. Важливо не допустити утворення грудочок. Маса за консистенцією має стати як густа сметана.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  7. Накрити харчовою плівкою “в стик”, щоб поверхня не обвітрювалася, і залишити на холоді до повного остигання.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  8. А в цей час зайнятися випіканням коржів. У миску розбити яйця, всипати цукор.
  9. Збити міксером до пишної піни та збільшення обсягом в 3 рази. Влити розтоплене вершкове масло та молоко.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  10. Змішати, просіяти борошно та какао. Вводити порціями, перемішуючи міксером на малих обертах. Всипати розпушувач.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  11. У результаті вийде досить рідке, але повітряне тісто.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  12. Сковороду змастити олією лише перед випіканням першого коржа. Розігріти і налити два половники тіста (діаметр сковороди 20 сантиметрів). Маса вільно розтікається по сковорідці.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  13. Тримати на маленькому вогні під кришкою. Через 1,5-2 хвилини перевернути і готувати стільки ж.
  14. Вийшло 7 коржів. Обрізати їх діаметром 16-17 сантиметрів.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  15. Тепер можна продовжити робити крем. У миску викласти м’яке вершкове масло і розтоплений шоколад.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  16. Збити міксером та по столовій ложці додавати холодну заварну суміш.
  17. Не припиняти збивання, доки не введете всю заварну масу. Вийде повітряний крем Морозиво.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  18. Збирати торт зручно у кулінарному кільці. Кожен корж прошарувати двома столовими ложками крему. Не забудьте залишити трохи для змащування верху та боковин торта.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  19. Прибрати в холодильник на пару годин, щоб десерт просочився. Зняти кільце, торт вирівняти залишками крему.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
  20. Обрізки коржів підсушити на сковорідці та подрібнити у крупну крихту. Посипати верх та боковинки, наш шоколадний торт на сковороді готовий, смачного чаювання Вам!.Смачний шоколадний торт на сковороді з кремом "Морозиво"
Шоколадний торт на сковороді