Дві смачних страви з картоплі, які з’їдаються в мить! Картопля за цими рецептами виходить апетитна, дуже смачна і ароматна!
Картопля “Гармошка”
Інгредієнти:
- картопля – 6 шт.
- олія – 3 ст. л. + 3 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- 1 зубчик часнику
- зелень – за бажанням
Приготування:
- Картоплю вимийте і добре обсушити серветкою і далі потрібно зробити надрізи не прорізавши картоплину наскрізь. Щоб полегшити собі завдання, використовуйте для зручності дві дерев’яні палички.
- Низ картоплі повинен залишитися не розрізаним. В результаті у нас вийде ось така ось кишеня.
- Викладаємо в форму всю підготовлену картоплю і поливаємо її олією, включаючи надрізи. Потім посипаємо сіллю і відправляємо запікатися в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 50 хвилин.
- Тим часом в мисці змішуємо 3 столові ложки олії, сіль, перець і пропущений через прес зубчик часнику. Перемішуємо.
- Готову картоплю, поливаємо зробленою заправкою і при бажанні посипаємо подрібненої зеленню. Так само в надрізи при бажанні можна помістити бекон, ковбасу або сир.
Виходить дуже смачна картопля – м’яка, ароматна і красива. Її сміливо можна подавати навіть на святковий стіл.
Картопля по-селянськи
Інгредієнти:
- картопля – 7 шт.
- 3 зубчика часнику
- чорний перець – 1/2 ч. л.
- сіль – 1 ч. л.
- паприка – 1 ст. л.
- олія – 3 ст. л.
- зелень кропу
Приготування:
- Тепер приступаємо до другого рецептом картоплі. У мисці змішуємо олію, сіль, чорний мелений перець, паприку і пропущений через прес часник, а так само зелень кропу. Перемішуємо.
- Картоплю нарізаємо часточками і відправляємо в миску, гарненько все перемішуємо, щоб спеції рівномірно розподілилися по всій картоплі.
- Залишилося викласти на деко, застелене пергаментним папером і відправити в розігріту духовку до 180 градусів на 30-40 хвилин.
- Для соусу можна змішати майонез і сметану, часник і кріп. Вийде смачний соус до картоплі.
Дуже люблю цю картоплю, смачна, ароматна і рум’яна. Готуйте відразу кілька порцій, картопля відлітає зі столу миттєво.