Зефірка

Смажені пиріжки з квашеною капустою – пісний рецепт: м’які, повітряні та неймовірно смачні

Від таких смачних, апетитних золотистих пиріжків точно ніхто не відмовиться! Смажені пиріжки на такому тісті завжди виходять пишні, м’які та повітряні.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне -+/- 480 г.
  • Дріжджі сухі – 7 г.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Вода тепла – 300 мл.
  • Олія – 2 ст. л.

Начинка:

  • Капуста квашена (віджата від розсолу) – 600 г.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Олія для смаження – 2-3 ст. л.
  • Сіль, спеції за смаком
  • Олія для смаження пиріжків

Приготування:

  1. Приготуємо начинку. Капусту віджати від розсолу (якщо капуста кислувата – промийте її в холодній воді).
  2. Цибулю очистити, нарізати на середні кубики. У глибоку сковороду налити трохи олії і обсмажити до прозорості.Смажені пиріжки з квашеною капустою - пісний рецепт. Пиріжки виходять мякесенькі, повітряні, ніжні і дуже-дуже смачні
  3. Додати капусту, перемішати, зменшити вогонь, закрити кришкою і тушкувати 10-20 хвилин. Капусту потрібно помішувати, якщо рідини мало додайте трохи води. Додати цукор, спеції, сіль до смаку (не пересоліть! капуста солона) перемішати.Смажені пиріжки з квашеною капустою - пісний рецепт. Пиріжки виходять мякесенькі, повітряні, ніжні і дуже-дуже смачні
  4. Знімаємо з вогню, можна перекласти капусту в сито, щоб забрати зайву олію і даємо охолонути.
  5. Приготуємо тісто. У мисці для замішування змішати теплу воду, дріжджі, цукор, сіль, олію.
  6. Додати частинами борошно. Замісити тісто руками чи міксером. Тісто для смаження пиріжків не повинно бути надто крутим, тісто буде м’яким і трохи липнути до рук.Смажені пиріжки з квашеною капустою - пісний рецепт. Пиріжки виходять мякесенькі, повітряні, ніжні і дуже-дуже смачні
  7. Миску змастити олією. Тісто сформувати в кулю, покласти в миску, накрити плівкою, поставити в тепле місце приблизно на 1 годину для підйому.
  8. Тісто, що підійшло, викладаємо на робочу поверхню, щоб тісто не липло, змащуємо руки і робочу поверхню трохи олією. Ділимо тісто на рівні частини у вигляді кульок (приблизно 18), даємо тісту трохи підійти 5 хвилин.Смажені пиріжки з квашеною капустою - пісний рецепт. Пиріжки виходять мякесенькі, повітряні, ніжні і дуже-дуже смачні
  9. Кожну кульку подушечками пальців акуратно розминаємо в коржик, кладемо начинку приблизно по одній столовій ложці.Смажені пиріжки з квашеною капустою - пісний рецепт. Пиріжки виходять мякесенькі, повітряні, ніжні і дуже-дуже смачні
  10. Защипуємо краї тіста і формуємо пиріжок.Смажені пиріжки з квашеною капустою - пісний рецепт. Пиріжки виходять мякесенькі, повітряні, ніжні і дуже-дуже смачні
  11. Наливаємо в глибоку сковороду олію, розігріваємо, викладаємо пиріжки швом донизу і смажимо на середньому вогні до золотистого кольору. Гарячі пиріжки дістаємо шумівкою і викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.Смажені пиріжки з квашеною капустою - пісний рецепт. Пиріжки виходять мякесенькі, повітряні, ніжні і дуже-дуже смачні

Пиріжки з капустою готові! Пиріжки вийшли м’які, повітряні та дуже смачні. Смачного!Смажені пиріжки з квашеною капустою - пісний рецепт. Пиріжки виходять мякесенькі, повітряні, ніжні і дуже-дуже смачні