Зефірка

“Кращий спосіб засолювання червоної риби: смачно, ніжно і просто вдома”

Щоб заощадити я засалюю рибу сама. Так виходить не тільки дешевше але і смачніше. Крім того, все настільки просто, що кожен впорається.

Інгредієнти:

  • Філе сьомги – 1 кг
  • Сіль – 2 ст. л. ( 40-50 г )
  • Цукор – 1 ст. л. ( 20-25 г )

Приготування:

  1. Для початку беремо філе сьомги. Очищаємо від луски. Філе промиваємо і прибираємо зайву вологу паперовим рушником.
  2. Далі видаляємо кістки, які ми промацуємо пальцями. Якщо залишився спинний плавник, його також видаляємо. За бажанням, зрізаємо жир на ребрах.
  3. Щоб риба просолилася швидше і рівномірно, краще поділити її на невеликі шматочки.06a6299aed7d5a444ce8c1d3641d78dac14a8a1b68efb68c7c0be33b7bb6fb1d380af5c8bc2062c6c2b494224ff79f2d
  4. Для засолювання нам знадобляться сіль НЕ йодована і цукор. На 1 кг риби беремо 2 ст. л солі ( 40-50 г ) і 1 ст. л цукру ( 20-25 г ). Перемішуємо.354e7f3ba977baf37a4eb7f9e3b4c4bc
  5. Не можна засолювати рибу в алюмінієвому посуді. Підходить скляна і пластикова ємність. На дно висипаємо трохи солі з цукром. Шкурою вниз викладаємо рибу. Зверху посипаємо залишилася сумішшю із солі з усіх боків. Обтираємо руками.744b6542b3351464f9b2a6ddd6e49b55
  6. Форму щільно закриваємо харчовою плівкою. Ставимо рибу в холодильник для засолювання. Через 12 годин буде малосольна риба, через 24 години – середня, через 2-3 дні вийде солона риба.929fb3e45f42260e80f8c904eed7108e
  7. Нам подобається риба через 12 годин засолювання. За бажанням її можна промити і обсушити від солі. Я цього не роблю. Сьомгу нарізаємо на тонкі скибочки.ee74ad9e311f92f7f2f7a53a6680417a

Риба за цим рецептом має насичений смак сьомги. Виходить дуже смачно!64c5d7c906fa16eac9fedbd458e83a62

Цю ж рибу можна прямо з сіллю заморозити. Шматочок сьомги обертаємо в кілька шарів плівки і додатково ставимо в пакет. Далі кладемо в морозилку. При необхідності дістаємо і розморожуємо в холодильнику. Риба як свіжа, смак нічим не гірше.03f15278563af97360cb292adba88bbe