Зефірка

“Легке і просте медове печиво до чаю без вершкового масла: ідеальний десерт на швидку руку”.

Дуже простий рецепт печива, продукти для виготовлення медового печива завжди є під рукою. Швидке пісне печиво на олії на швидку руку виходить смачним, ароматним, розсипчастим.

Печиво сподобається всім без винятку. Гарне, оригінальне та готується дуже просто – печиво без яєць і без вершкового масла.

Інгредієнти:

На 12 штук (~300 г):

  • 50 г цукру
  • 50 мл води
  • 40 г меду
  • 40 мл олії
  • ~ 170-190 г борошна
  • 0,5 ч. л. кориці, можна й інші спеції за смаком
  • 0,5 ч. л. соди
  • дрібка солі

Приготування:

  1. У сотейнику змішую цукор, мед та воду.
  2. Ставлю на вогонь і при постійному помішуванні досягаю повного розчинення цукру. Суміш до кипіння не доводжу.
  3. Переливаю в миску, добавляю корицю, сіль та соду. Перемішую.
  4. Поступово всипаючи борошно, замішую м’яке тісто.
  5. Поділяю тісто на 12 рівних частин. З кожного шматочка розкачую ковбаску із звуженими кінцями.
  6. Роблю ножем насічки і з’єдную кінці. Перекладаю на деко застелене пергаментним папером.
  7. Випікати в добре розігрітій до 180 гр. С духовці 10 хвилин.