Смачні домашні пончики — це рецепт, який я роблю і вони зникнуть, не охолонувши. Вони такі смачні, що їх завжди не вистачає! Рекомендую і Вам обов’язково приготувати!

Інгредієнти:
- 3 склянки пшеничного борошна
- 3 столові ложки цукрової пудри
- 5 жовтків + 2 яйця
- 70 г розтопленого і охолодженого вершкового масла
- 1 склянка теплого молока
- 30 г дріжджів
- щіпка солі
- джем для начинки (у мене полуничне і вишневе варення)
- олія для смаження
Приготування:
- У теплому молоці розтерти дріжджі, додати чайну ложку цукру і ретельно перемішати. Відставте закваску для підйому приблизно на 15 хвилин;
- Насипте в чашу міксера борошно, додайте цілі яйця і жовтки, цукор, закваску і розтоплене холодне масло. Зробіть гладке та еластичне тісто. Накрити тісто тканиною і поставити в тепле місце приблизно на 1 годину для підйому;
- Піднялося тісто, викласти на кондитерську дошку, сформувати кульки і розділити на рівні частини (у мене 17 пончиків, приблизно по 50 г);
- З кожного шматочка тіста сформуйте невеликий корж, покладіть приблизно 0,5 чайної ложки варення і запечатайте. Сформуйте акуратні маленькі пончики;
- Розігріваємо олію, викладаємо пончики партіями і обсмажуємо з двох сторін до рум’яної скоринки. Після смаження забрати зайвий жир. Перед подачею посипати цукровою пудрою, полити глазур’ю або полити розтопленим шоколадом.