Сьогодні я хочу представити рецепт торта, який я розробила самостійно. За основу взято ідею відомого торта Рафаело, але я вирішила додати до нього українські мотиви. Результат перевершив усі очікування – тортик вийшов надзвичайно смачним. У ньому чудово поєднуються мак і кокосова стружка, які гармонійно доповнюються ніжним заварним кремом, створюючи дійсно неповторний смак.
Ingredients:
- Butter 100g
- Sour cream 150g
- Eggs 2pcs
- Zukor 90g
- Coconut flakes 80g
- Poppy seeds 120g
- Boroshno 120g
- Baking powder 10g
- Vanilla sugar 5g
Cream:
- Milk 500ml
- Zukor 150g
- Eggs 2pcs
- Cornstarch 50g
- Butter 50g
- Coconut flakes 50g
- Vanilla sugar 5g
- White chocolate 50 gr
Cooking:
- To begin with, I will prepare a biscuit: add sugar to the eggs and beat until fluffy.
- I add sour cream, coconut flakes and poppy seeds (I washed and dried it beforehand). I continue to beat.
- Далі додаю м’яке вершкове масло, перемішую і всипаю просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор. Замішую тісто.
- Так як у масі багато маку і кокосової стружки, то борошна потрібно трішки (всі пропорції вказані вище).
- Ось таке тісто має вийти.
- Дно форми ( у мене діаметром 18 см) застеляю паргаментним папером і змащую олією. Перекладію тісто і розрівнюю його.
- Випікаю у попередньо розігрітій духовці до 180 градусів 35-45 хвилин.
- За цей час приготую крем: до яєць додаю цукор і кукурудзяний крохмаль, перемішую.
- Далі поступово вливаю молоко і далі перемішую вінчиком.
- Коли суміш стала однорідної ставлю на середній вогонь до загусання, постійно помішуючи. При перших бульках знімаю з вогню.
- Ось така заварна маса має вийти.
- Додаю вершкове масло, кокосову стружку і ванільний цукор та добре перемішую до повного розчинення масла.
- Готовий крем відставляю в сторону і прикриваю харчовою плівкою.
- Коли бісквіт охолонув, ділю його на 2 частини .
- Нижню залишаю, а верхню кришу в крихту (ділю її навпіл – у дві мисочки).
- Починаю збирати торт: у формі на дно кладу нижню частину бісквіта, змащую її кремом.
- На крем викладаю 1 частину крихти, змащую її кремом. І так само роблю з 2 частиною крихти.
- Заготовку прикриваю харчовою плівкою і ставлю в холодильник на 4-5 годин, а краще на ніч.
- Зранку дістаю тортик з форми і прикрашаю його натертим молочним шоколадом зверху і з боків.
Ось такий тортик у мене вийшлов, він неймовірно ніжний і смачний, майже як популярні цукерки рафаелло, тільки з українськими нотками.