Зефірка

Ідеальна та найсмачніша випічка для домашнього чаювання: ніжний пиріг з сирно-вишневою начинкою, з ним і торта не треба!

Пропонується спробувати один із найулюбленіших рецептів відкритих пирогів на рисовому борошні – тарт із сирно-вишневою начинкою. Тісто має ніжну текстуру, що буквально тане в роті, розсипчасту та м’яку структуру. Сирна начинка вражає своєю ніжністю, а її смак чудово доповнюється легкою кислинкою вишневого прошарку. Десерт виходить в міру солодким і напрочуд смачним. Спосіб приготування відрізняється простотою та швидкістю. Замішування тіста займає всього 3 хвилини, і воно готове до використання. Для приготування вишневої начинки потрібно ще близько 4-5 хвилин. А сирна начинка готується ще швидше – достатньо лише змішати всі інгредієнти, і вона готова.

dfcfb9c8d9e5346093218b05f45bc512

Інгредієнти:

Тісто:

  • 1. Яйце – 1 шт.
  • 2. Жовток – 1 шт.
  • 3. Цукор – 40 гр.
  • 4. Масло вершкове – 80 гр.
  • 5. Розпушувач – 1 ч. л.
  • 6. Сіль – щіпка
  • 7. Борошно рисове – 190 гр.
  • 8. Ванільний цукор – 1 ч. л.

Вишнева начинка:

  • 1. Вишня заморожена – 300 гр.
  • 2. Цукор – 40 гр.
  • 3. Вода – 150 гр.
  • 4. Крохмаль кукурудзяний – 25 гр.

Начинка сирна:

  • 1. Сир 5-9% – 360 гр.
  • 2. Цукор – 50 гр.
  • 3. Яйце – 2 шт.
  • 4. Білок – 1 шт.
  • 5. Сметана – 4 ст. л.
  • 6. Борошно рисове – 40 гр.
  • 7. Ванільний цукор – 1 ч. л.

Приготування:

Приготування вишневої начинки:

  1. Для приготування вишневої начинки я використала заморожену вишню. Заздалегідь її розморозила. У сотейник із товстим дном відправити вишню із соком та цукром. Довести до кипіння на середньому вогні. Як тільки закипить, зменшити вогонь та додати розведений у воді крохмаль. Ретельно помішуючи довести до кипіння і варити ще секунд 15-20. Після остудити.
  2. Якщо використовуватимете свіжу вишню, то тоді потрібно буде додати в сотейник з вишнею 50 мл води.a1044b5a19241fd1541cf1b32c5ccd2c1b15dd5e96d79a5c33d645e4fbaba227

Приготування тіста:

  1. Для приготування тіста необхідно, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури.
  2. Масло добре перемішати з цукром, сіллю та ванільним цукром. Найзручніше це зробити селіконовою лопаткою.5f235d7382050d362934c370cf11b91c
  3. Потім додати яйце та жовток. Добре перемішати вінчиком.a93966fa037e3a96dde3e6fe73f8b7b8
  4. Після поступово додати просіяне рисове борошно з розпушувачем. Замісити швидко м’яке тісто. У результаті воно не повинно липнути до рук. Відправити його в холодильник, поки готується сирна начинка. Якщо немає рисового борошна, то можна приготувати і з пшеничного. Але саме з рисовим борошном десерт виходить смачнішим і ніжнішим.ad938dae3e5b05dd4f72dd0ac4e16717

Приготування сирної начинки та складання:

  1. У мисці пробити блендером до однорідної маси сир, цукор, ванільний цукор, сметану, рисове борошно, яйце та білок. Якщо немає рисового борошна, замініть його на манку.921984ce820ae9d6516889b8db97a0c7
  2. Дно форми діаметром 22-23 см застелити пергаментом. Руками сформувати з тіста бортики та дно. Відправити форму в морозилку на 5 хвилин або холодильник на 10 хвилин. Потім викласти остиглу вишневу начинку. Зверху розподілити за допомогою ложки сирну начинку.85d6d225c7a054e69a1a133b2229ad83
  3. Відправити в заздалегідь розігріту духовку до 180⁰ на 35 хвилин, випікати до рум’яної скоринки бортиків. Далі дати пирогу охолонути і потім можна подавати.e3429f77d9a70192c76918680ca8d8a663cb09c6fdc2ca37a82bf3e29a7537f9b7b97f826096eb8d1cda4520f3ff1c7b

Готово! Смачного!

Останні дописи