Сьогодні ділюся рецептом надзвичайно смачного пирога з ніжним тістом на йогурті. Йогурт можна замінити сметаною, а ягоди варіювати залежно від сезону або використовувати заморожені. Пиріг виходить напрочуд ніжним і має по-справжньому чудовий смак!
Інгредієнти:
Форма 24 х 24 см
- Борошно ~ 240 грам,
- Цукор – 180 грам,
- Вершкове масло – 100 грам,
- Яйце – 2 шт,
- Йогурт ( або сметана ) – 170 грам,
- Розпушувач – 1.5 ч. л,
- Ванільний цукор – 8 грам,
- Сіль за смаком,
- Ягоди ( вишня або інші ) – 300 грам
Приготування:
- В миску додаю м’яке масло, висипаю цукор, ванільний цукор, сіль Збиваю міксером 4-5 хвилин.
- По одному додаю яйця. Після кожного знову збиваю міксером.
- Додаю йогурт (можна сметану), добре перемішую лопаткою. Висипаю розпушувач і частину борошна. Перемішую.
- Додаю залишок борошна і вимішую тісто. Воно по консистенції схоже на кексове.
- Перекладаю тісто в форму і розрівнюю.
- Додаю свіжу вишню без кісточок. Можна додати заморожену, в цьому випадку розморожувати її не треба.
- Ставлю пиріг випікатися у розігріту до 180 градусів духовку. Час випічки 40-45 хвилин. Але час випічки і температура залежать від особливостей Вашої духовки.