Зефірка

Ідеальне печиво “День і ніч” з джемом і горішками: простенька і дуже смачна випічка для домашнього чаювання

Доброго вечора! Нещодавно натрапила на чудовий рецепт у своєї подруги, який мене дуже зацікавив і захотілося приготувати. Це печиво для домашнього чаювання, з рецептом якого впорається навіть початківець!

Інгредієнти:

  • 250 г вершкового масла або маргарину кімнатної температури
  • 220 г цукрової пудри
  • 2 пакетики ванілі
  • Дрібка солі
  • 160 мл рослинної олії (2/3 склянки)
  • 3 яйця
  • 100 г крохмалю (3/4 склянки)
  • Півпачки розпушувача (7 г)
  • 30 г какао (3,5 столові ложки)
  • Борошно, скільки знадобиться (приблизно 750 г)
  • Полуничний джем для перемазування шарів і зверху
  • Абрикосовий джем для верху і волоські горіхи за бажанням

Приготування:

  1. Змішати вершкове масло або маргарин, цукрову пудру і ваніль, додати олію і яйце відповідно і перемішати до стану крему, додайте розпушувач і борошно поетапно, коли воно перестане прилипати до рук.
  2. Розділіть тісто на 3 частини, в одну додайте какао, а в дві інші борошно і отримайте тісто середньої м’якості, загорніть одне біле тісто в харчову плівку і покладіть його в морозилку, щоб заморозити, розкачайте інше біле тісто між двома пергаментними паперами товщиною пів сантиметра і викладіть на деко з пергаментним папером.
  3. Зніміть з нього папір і проткніть тісто виделкою, я використовувала полуничне варення, це за вашим бажанням. Ви можете використовувати джем, який вам більше подобається, намажте дві столові ложки джему, розкачайте тісто з какао, покладіть його на інше тісто, проткніть виделкою, намажте джемом, дістаньте тісто в морозилки і натріть його на коржі крупною стороною терки.
  4. Натираємо його на тісто і випікаємо в розігрітій духовці до злегка підрум’яненої поверхні, виймаємо з духовки, 3 столові ложки абрикосового джему трохи підігріваємо на плиті і пензликом намазуємо на наше печиво і посипаємо його подрібненими волоськими горіхами або за бажанням і можна нарізати і подавати до столу теплим, приємного чаювання.

Останні дописи