Вітаю! Сьогодні хочу поділитися рецептом пирога, який поєднує в собі простоту приготування та вишуканий смак. Цей рецепт базується на моєму улюбленому дуеті – шоколадне тісто та ніжна сирна начинка. Ми будемо готувати популярний і улюблений багатьма пиріг – шоколадну Королівську ватрушку. Вона вийде великою, апетитною та неймовірно смачною. Немає потреби вигадувати щось нове, адже цей рецепт вже давно перевірений часом. Якщо ви ще не пробували готувати шоколадну Королівську ватрушку, зараз саме час це зробити.
Інгредієнти:
Шоколадне тісто:
- Яйця – 2 шт
- Цукор – 150 г
- Борошно – 150 г
- Сметана – 200 г
- Какао – 2 ст. л
- Вершкове масло ( розтопити ) – 50 г
- Розпушувач 1 ч. л.
- Сіль – щіпка
Сирна начинка:
- Сир – 500 г
- Яйця – 3 шт
- Цукор -100 г
- Манка – 30 г ( борошно )
Приготування:
- Готуємо шоколадне тісто для ватрушки. 2 яйця збиваємо міксером з 150 г цукру протягом 5 хвилин.
- Додаємо 200 г сметани і вливаємо 50 г розтопленого вершкового масла. Перемішуємо.
- Всипаємо сухі інгредієнти: 150 г борошна, 2 ст. л какао, 1 ч. л розпушувача і дрібку солі. Перемішуємо тісто вінчиком до однорідної консистенції без грудочок.
- Далі приготуємо сирну начинку пирога. Всі інгредієнти складаємо в миску: сир – 500 г, яйця – 3 шт, цукор -100 г, манка – 30 г ( борошно ). Пробиваємо блендером до однорідності.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом ( у мене форма 24 см ). Виливаємо шоколадне тісто в форму, а в середину сирну масу. Ставимо запікатися в розігріту духовку до 180 С на 40-45 хвилин.
- Шоколадна королівська ватрушка готова. Я трохи перетримала і вона підрум’янилася, але смачно немає слів. Можна посипати цукровою пудрою і кликати всіх пити чай.
Ніжна начинка і смачне шоколадне тісто. Відмінний пиріг з сиром для сімейного чаювання.