Сьогодні пропоную рецепт цікавої та смачної страви з кабачків. Приготування молодих кабачків без м’яса передбачає оформлення у вигляді оригінальних човників, які стануть справжньою окрасою вашого столу. Завдяки яєчним жовткам страва набуде ще більш яскравого вигляду.
Інгредієнти:
- 4 кабачка.
- 1 цибулина.
- Олія.
- 2 картоплини,
- 1 солодкий перець.
- Гриби 300 гр.
- 1 зубчик часнику.
- Сіль – щіпка,
- чорний перець – щіпка,
- 8 яєчних жовтків,
- Сир 150 гр.
Приготування:
- Молоді кабачки розрізаємо навпіл і за допомогою ложки видаляємо м’якоть зсередини, щоб вийшов “човник”.
- На сковороді обсмажити ріпчасту цибулю. Трохи пізніше додамо картоплю, порізану дрібним кубиком.
- Ще через 5 хвилин додамо болгарський перець і шампіньйони. Здобримо начинку сіллю, перцем і подрібненим часником. Доведемо її до готовності і знімемо з вогню.
- Наповнюємо кабачки начинкою, злегка утрамбовуючи. Зверху викладаємо яєчні жовтки – по 2 на човник.
- Присипаю страву сиром і поставимо в духовку приблизно на 40-45 хвилин при 180 гр.
Готові “човники” подаємо, присипавши кропом. Можна зробити сметанний соус і доповнити ним страву. Смачного!