Шоколадний торт без грама борошна та цукру – мій лідер серед корисних десертів (рецепт для діабетиків)
Інгредієнти:
- Яйця — 5 шт.;
- Какао — 45 г;
- Підсолоджувач;
- Вершкове масло — 50 г;
- Сметана — 200 г.
Приготування:
- Розбиваємо в миску яйця, збиваємо їх міксером до білої маси. Висипаємо до яєць 35 г какао, продовжуємо збивати масу до однорідності.
- Змащуємо пергамент на деку вершковим маслом, виливаємо на поверхню яйця з какао, розділимо рівномірно.
- Випікаємо корж при 180 градусів 15 хвилин.
- В окремій тарі змішуємо м’яке вершкове масло з підсолоджувачем — його додаємо до смаку. Викладаємо в масло сметану, висипаємо залишки какао, збиваємо міксером до утворення крему.
- Видаляємо з коржа нерівні краї, ділимо на 4 однакові бісквіти. Кожен бісквіт змащуємо кремом, викладаємо один на одного.
- Боки та верхівку торта також змащуємо сметанним кремом.
- Залишки від коржа подрібнюємо у дрібну крихту.