Ви будете здивовані, як легко і просто готуються ці сочники. А спробувавши раз, готуватимете так щодня!
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 600 гр
- Вершкове масло – 220 гр
- Яйце СО – 2 шт
- Цукор – 150 гр
- Розпушувач – 5 гр (1 ч. л.)
- Сіль – 2 гр
- Сметана – 20-25% – 60 гр
Начинка:
- Сир 9% – 600 гр
- Цукор – 120 гр
- Борошно – 30 гр (2 ст. л.)
- Сметана 20-25% – 60 гр
- Ванільний цукор – 5 гр (1 ч. л.) плюс на обсипання 10 гр
- Ізюм – 100 гр
Для змащування:
- 2 Жовтки + 2 ч. л. молока
Приготування:
- Готуємо тісто: У миску відправляємо вершкове масло та цукор, збиваємо міксером до однорідності.
- Додаємо сметану, сіль та яйця, перемішуємо.
- Борошно поєднуємо з розпушувачем, просіюємо в миску. Замішуємо тісто, скачуємо в кулю, забираємо в пакет і холодильник на 1 годину.
- Готуємо начинку: Сир протираємо через сито, родзинки замочуємо в гарячій воді на 10 хвилин.
- У сир додаємо цукор, ванільний цукор, борошно та сметану. Перемішуємо.
- Родзинки віджимаємо від води, додаємо до сиру, перемішуємо.
- Розгортаємо тісто в пласт товщиною 0,5 см. Вирізаємо круги діаметром 9-11 см.
- На один край викладаємо начинку. І накриваємо другим краєм.
- Змащуємо зверху жовтком із молоком. Начинку також змащуємо.
- Зверху посипаємо ванільним цукром.
- Випікаємо у духовці 25 хв при t 180 °C.