Ця страва з фаршем — справжній фаворит на кожній кухні! Мінімум інгредієнтів, максимум смаку й апетитного вигляду. Ідеальний варіант для ситного обіду чи затишної вечері, який легко приготувати навіть після важкого дня. Спробуйте — і ваші рідні точно попросять добавки!
Інгредієнти:
- фарш — 500 г
- сіль — ½ ч. л.
- сухий часник — щіпка
- яйце — 1 шт.
- суміш спецій хмелі-сунелі — ⅓ ч. л.
- панірувальні сухарі — 2 ст. л
- цибуля — 2 шт.
- морква — 1 шт.
- солодкий перець — 1 шт.
- томатна паста — 1 ст. л
- соус сацебелі — 1 ч. л.
- вода — 200 мл
- чорний перець — щіпка
- цукор — 2 ч. л.
- петрушка — пучок
- картопля — 5 шт.
Приготування:
- У фарш висипаємо сіль, сухий часник, суміш спецій та панірувальні сухарі. Розбиваємо у фарш яйце, нарізаємо туди ж дрібно цибулину.
- Змішуємо всі інгредієнти у фарші. Нарізаємо пір’ям другу цибулину, обсмажуємо в сковороді з олією пару хвилин.
- Натираємо на великій тертці моркву, викладаємо до цибулі, обсмажуємо разом. Очищений солодкий перець нарізаємо невеликими кубиками, додаємо до моркви та цибулі.
- Додаємо в суміш овочів томатну пасту та соус сацебелі, висипаємо цукор та чорний перець, змішуємо. Виливаємо в суміш воду, накриваємо кришкою та тушкуємо 7-10 хвилин.
- Шинкуємо петрушку і додаємо до соусу з овочів.
- Очищену картоплю нарізаємо невеликими пластинами.
- Формуємо з фаршу невеликі кульки, які укладаємо між двома пластинами картоплі. Викладаємо фарш у картоплі ребром на сковороду, укладаємо “бутерброди” у коло.
- У центр кола з картоплі та фаршу кладемо тушковані овочі.
- Залишаємо страву в духовці за 200 градусів на 40 хвилин.
- За бажанням можна прикрити запіканку фольгою. Також за бажанням можна посипати зверху твердим сиром.