Зефірка

Улюблений “зефірний” десерт лише з 3 інгредієнтів. Всього 5 хвилин роботи і смакота готова

Пропоную вашій увазі мій улюблений десерт “зефірний” з трьох інгредієнтів. Він легкий у всіх відносинах: як в приготуванні, так і за складом. Дієтичним його, звичайно, не назвеш, але вміст жирів все ж не велике. Впевнена, він і вам полюбиться.

Особливо хороший цей рецепт влітку, коли багато різних ягід. Для нього підходять будь-які ягоди, що мають “кислинку”. А в зимово-весняний період можна використовувати розморожені ягоди. На мій же погляд, найкраще в цей час підходить ківі або ананаси. Влітку ж я найбільше люблю такий десерт з полуницею. Так що, візьміть на замітку, не пошкодуєте.

Цукор в цей десерт додавати не потрібно, всі “солодкі” функції виконає зефір.

Інгредієнти:

  • Зефір 2 шт (повноцінний, з двох половинок)
  • Ківі 2 шт або будь-які інші ягоди, наприклад полуниця
  • Сметана 3 – 4 ст. л.

Приготування:

  1. Зефір ділимо на половинки і нарізаємо на кубики в 1 см.85a6257026c324277c3f70a1b976e1fc
  2. Ківі очищаємо і також нарізаємо.0c75c97f4ba669106ece11f909552a82
  3. Викладаємо в вазочку шарами.
  4. Спершу шматочки зефіру. Щедро змащуємо сметаною. Потім – ківі (а влітку – ягоди).337efe1cf4638534b1ad705f7fe5ed71
  5. Далі – знову зефір. Змащуємо сметаною.380ee48e8aa178983afffdd253167e44
  6. Ківі, зефір. Верх змащуємо сметаною.1cebe5d8a80834d62093990880c4d0a2
  7. Прикрашаємо шматочками ківі або ягодами.de7d98273e201697148504a0ac959f0a

Їсти можна відразу, а можна залишити постояти в холодильнику. Консистенція буде відрізнятися, і буде схожа на морозиво з банана.

Якщо їсти відразу, зефір буде ще щільний, шматочками. А якщо десерт постоїть, зефір почне розчинятися, як-би “плавитися” в сметані і стане схожим на легкий, дуже смачний крем. Мені більше подобається в другому варіанті, але це – справа смаку.

Останні дописи