Цей морквяний торт — справжня знахідка для тих, хто хоче побалувати себе смачненьким, не порушуючи принципи здорового харчування. Без борошна, без цукру, без масла і яєць — звучить майже як магія, але смак вас приємно здивує! Ділюся своїм улюбленим рецептом корисного десерту до чаю.
Інгредієнти:
- Чорнослив – 60 г
- Лляне насіння – 2 ст.л.
- Морква – 230 г;
- Вівсяні пластівці – 80 г
- Мигдаль – 60 г
- Молоко –100 мл.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Кориця – 1 ч. л.
- Сіль — щіпка
- Стевія — 2 ч. л.
- Рікотта — 600 г.
Приготування:
- Заливаємо чорнослив водою, щоб він розмок. Подрібнюємо у блендері насіння льону, заливаємо 90 мл води.
- Натираємо на дрібній тертці моркву. Подрібнюємо у блендері вівсяні пластівці та мигдаль до стану борошна.
- Нарізаємо дрібно чорнослив, раніше замочений у воді. Висипаємо борошно з вівсянки та мигдалю до моркви, додаємо чорнослив, насіння льону, розпушувач, корицю, сіль та стевію.
- Вливаємо в суміш молоко, замішуємо до подоби тіста. Лист застилаємо пергаментом, змащуємо олією, викладаємо тісто і розділимо по всій поверхні.
- Випікаємо корж за 170 градусів 20-25 хвилин.
- Кладемо рікотту в кондитерський мішок, ділимо готовий корж на 3 однакові частини.
- Змащуємо кожен корж рікоттою, збираємо торт.
- Змащуємо боки торта, прибираємо його в холодильник на півгодини.
Виходить дієтичний смачний торт із моркви.