Зефірка

Цей морквяний торт готую без борошна, цукру, масла та яєць. Соковитий, смачний і дієтичний десерт до чаю

Цей морквяний торт — справжня знахідка для тих, хто хоче побалувати себе смачненьким, не порушуючи принципи здорового харчування. Без борошна, без цукру, без масла і яєць — звучить майже як магія, але смак вас приємно здивує! Ділюся своїм улюбленим рецептом корисного десерту до чаю.

Інгредієнти:

  • Чорнослив – 60 г
  • Лляне насіння – 2 ст.л.
  • Морква – 230 г;
  • Вівсяні пластівці – 80 г
  • Мигдаль – 60 г
  • Молоко –100 мл.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сіль — щіпка
  • Стевія — 2 ч. л.
  • Рікотта — 600 г.

Приготування:

  1. Заливаємо чорнослив водою, щоб він розмок. Подрібнюємо у блендері насіння льону, заливаємо 90 мл води.
  2. Натираємо на дрібній тертці моркву. Подрібнюємо у блендері вівсяні пластівці та мигдаль до стану борошна.
  3. Нарізаємо дрібно чорнослив, раніше замочений у воді. Висипаємо борошно з вівсянки та мигдалю до моркви, додаємо чорнослив, насіння льону, розпушувач, корицю, сіль та стевію.
  4. Вливаємо в суміш молоко, замішуємо до подоби тіста. Лист застилаємо пергаментом, змащуємо олією, викладаємо тісто і розділимо по всій поверхні.
  5. Випікаємо корж за 170 градусів 20-25 хвилин.362f4e78ff43f010a199df19b7111484
  6. Кладемо рікотту в кондитерський мішок, ділимо готовий корж на 3 однакові частини.
  7. Змащуємо кожен корж рікоттою, збираємо торт.63ae2f5531f301f1033efa0684ab4183
  8. Змащуємо боки торта, прибираємо його в холодильник на півгодини.91852fd0e65471a162069c7c348f06ff

Виходить дієтичний смачний торт із моркви.5a8e5d0f09eb8bcc1b6a28451fb65eaa

Останні дописи