Зефірка

Просто тане у роті! ПРАВИЛЬНИЙ рулет з маком від моєї бабусі (такий повітряний і найсмачніший)

Маковий рулет — це вишукане поєднання ніжного, м’якого та повітряного тіста зі смачною, соковитою маковою начинкою. Цей десерт вирізняється своєю делікатністю та щедрим наповненням маком, що робить його особливо смачним і незабутнім!

Інгредієнти:

  • Молоко тепле –150 мл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Дріжджі сухі – 6-7 гр.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Вершкове масло розтоплене – 30 гр.
  • Борошно – 400 гр.

Начинка:

  • Мак – 140 гр.
  • Цукор – 100 гр.
  • Білок – 1 шт.
  • Вершкове масло – 40 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Для змащування рулету:

  • Жовток – 1 шт.
  • Молоко – 1 ч. л.

b1ad4648852a093773c9ac4f5bf208ce

Приготування:

  1. Просіюємо борошно приблизно 250 гр. Додаємо дріжджі, сіль, цукор, перемішуємо вінчиком.7938ee97ef6f5522a5c45095d345a1d6
  2. Наливаємо тепле молоко, яйце, розтоплене вершкове масло. Замішуємо тісто, додаємо ще борошна (додавайте поступово, може піти трохи більше або трохи менше, не забивайте тісто борошном). Тісто буде м’яке і не липне до рук.22a7a587e08aad84c08bf115ce65ee2a
  3. Тісто округлити, чашу змащуємо олією, накриваємо чашу плівкою. Ставимо у тепле місце приблизно на 1-1,5 години, до збільшення у 2-3 рази.0117b2169d07bbb5d5fd52fcbe02936b
  4. Для начинки мак промити, злити воду через дрібне сито. Залити водою на 3 см вище за рівень маку, ставимо на плиту і варимо на маленькому вогні хвилин 15-20.ce515fedb9fe72e65340eb59e666b831
  5. Зайву воду злити через дрібне сито.c707696e6ce643f5972f96a60b44f85e
  6. Мак із цукром перебиваємо блендером.a11c9cac13bfcc29fb51692364c3a215
  7. Додати вершкове масло, ванільний цукор, білок, перемішуємо, виходить макова начинка.3a4b3a2fca8654ebc9301219813e3f8a
  8. Тісто піднялося, збільшилось у розмірі у 2-3 рази. Тісто розкачати у прямокутник.
  9. Викласти начинку, з одного боку, залишити смужку тіста близько 3-4 см без начинки.ee40dca5f1399b76af9a71e6a3e45f90
  10. Згорнути тісто в рулет. Край закріпити і покласти швом вниз на лист застелений пергаментом. Накрити плівкою і залишити хвилин 10-20 щоб рулет підійшов. Для рум’яної скоринки змащуємо рулет жовтком із молоком. Випікати в заздалегідь прогрітій духовці до 190 градусів приблизно 30 хвилин до рум’яності. За бажанням готовий гарячий рулет змащуємо олією або солодкою водою, щоб скоринка у рулету була м’якою.4611dc44b89efa5d7c042eccbb039ba5

Готовому рулету даємо охолонути і розрізаємо, смакота до чаю готова! Приємного чаювання! Готуйте із задоволенням!

Останні дописи